Lenbergs fotvårdsklinik - Svamp

Svamp/sporprov (nagelsvamp)

Har du förtjockade missfärgade naglar eller naglar som smulas sönder, så kan du ha drabbats av nagelsvamp. Det förekommer hos ca 10 % av den vuxna befolkningen i Sverige.
Symtomen som man får av nagelsvamp liknar dock andra hudsjukdomar som t.ex. nagelpsoriasis eller eksem. Då behandlingen av nagelsvamp ofta tar väldigt lång tid, kan det vara en idé att först fastställa att det verkligen är nagelsvamp som ligger bakom symtomen.
Detta test påvisar arter inom släktena Trichophyton, Microsporum och Epidermophyton som är de vanligaste typerna av nagelsvamp.
Hur går testförfarandet till?

Testet är DNA-baserat och går till så att jag tar ett nagelprov genom att klippa eller skrapa flagor av den angripna nageln.
Efter provtagningen skickas provet till ett laboratorium för analys. Svaret är 99,5 % tillförlitligt (lika säkert som hos läkaren). Inom en vecka har svaret kommit och du erhåller därmed lämplig rådgivning.

VIKTIG INFORMTION INFÖR LABORATORIETEST:
För att kunna erhålla detta test av nagelsvamp måste aktuella naglar ha varit helt utan någon behandling för nagelsvamp senaste 2 veckor.
Se även till att angripna naglar inte är nyklippta, så det finns lite för mig att klippa loss till provtagningen.
Och inget nagellack får finnas på dessa naglar.

30 min - 399 kr

Boka Svamp/sporprov(nagelsvamp) online